Menu

De route van Wienand

De start van Wienand

Voor ik startte bij Teamflex was ik druk met mijn eigen bedrijfje in de evenementenbranche. Een eenmanszaak in techniek: ik voorzorg events van stroom, beeld, geluid en alles wat hierbij komt kijken. Door de coronacrisis vielen zo goed als al mijn klussen weg. Ik moest dus dringend op zoek naar wat anders. 

Via een online vacature kwam ik in contact met Teamflex. Eerst werd ik geplaatst bij BCC maar dit was geen match, gelukkig had intercedent Rianne een ander idee. Baetsen had een vacature openstaan. Ik was de eerste uitzendkracht bij Teamflex die voor Baetsen aan de slag ging. Bovendien was het een kwartiertje rijden vanuit mijn huis, ideaal dus. 

Baetsen

Ik begon bij Baetsen als achterlader. Dit is een wagen met twee kliko’s achterop, deze wagen rij je met 2 man achterop, die de kliko’s laden en legen. Als chauffeur zit jij achter het stuur en hou je alles in de gaten. Toen er op een dag een keer een zieke was, was er een zijlader te kort. Ook was er niemand op de zaak die dit over kon nemen. Ik gaf aan mijn leidinggevende aan dat ik dit graag wilde doen. Blijkbaar hadden ze vertrouwen in mij, want ik mocht het doen! Toen heb ik die avond na werk snel even geoefend met de wagen. Als zijlader bestuur je de wagen namelijk aan de binnenkant. Met behulp van 2 beeldschermen en een joystick leeg jij vanuit de cabine de kliko’s. Normaal gezien ben je alleen op de wagen als zijlader, maar mijn eerste dag was er gelukkig een collega beschikbaar die mee kon kijken. Sinds die dag heb ik niet meer anders gedaan! De eerste dag was ik om kwart voor 7 klaar, terwijl ik nu om half 5 lekker naar huis kan. 

Het leukste aan mijn werk vind ik de vrijheid. Ik heb het geluk veel routes in het buitengebied te rijden, waardoor je voornamelijk langs natuur komt. Een ander voordeel aan routes in het buitengebied is minder drukte op de weg. Mensen vinden het vaak irritant als ze er niet langs kunnen als je aan het legen bent bijvoorbeeld. Dat heb je minder op rustige routes. 

De toekomst

Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om in deze moeilijke tijd deze baan te krijgen. Maar mijn ambities voor de toekomst liggen wel echt bij mijn bedrijfje. Mijn droom is dan ook dat evenementen weer kunnen plaatsvinden en ik verder kan waar ik gebleven was. Ook al vind ik mijn werk leuk, ik blijf zegge ik ben geen vrachtwagenchauffeur maar een technicus met een groot rijbewijs. 

Interesse in het volgen van een opleiding?

Neem contact op met de intercedenten van Teamflex in jouw omgeving!

Gerelateerde ervaringen

De route van Brian

De route van Brian

Brian is via zijn bijbaan in de retail terechtgekomen. Hij had het hier erg naar zijn zin, maar miste een stukje vrijheid. Na een tijdje heeft Brian de overstap gemaakt naar de transport en is tot op de dag van vandaag blij met deze keuze. Hij is nu chauffeur voor de BCC. Brian neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Kelly

De route van Kelly

Toen Kelly online zocht naar een nieuwe baan kwam zij Teamflex tegen. Kelly werkte voorheen in de zorg op een afdeling met mensen met gedragsproblemen door niet aangeboren hersenletsel. Dit werk vond zij erg pittig, zij had veel zorgen om de patiënten en nam dit vaak mee naar huis. Toen Kelly op een dag thuis kwam te zitten met een burn-out, besloot zij dat het tijd was om te zoeken naar een andere baan. Kelly neemt je mee in haar journey tot chauffeur!
De route van Daniel

De route van Daniel

Toen Daniel een dagje met iemand meeging op de wagen wist hij het zeker, ICT is niks voor mij: ik wil de transport in! Ik heb ervoor gekozen wel eerst mijn opleiding af te maken en vervolgens op zoek te gaan naar een baan. Daniel wilde er in ieder geval voor zorgen dat hij ook in een vrachtwagen mocht gaan rijden. Daniel neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Rick

De route van Rick

Toen een vrachtwagenchauffeur een paar jaar geleden aan Rick vroeg om met hem mee te gaan met de vrachtwagen naar Zweden, was Rick zijn antwoord uiteraard ja! Dat is het moment dat Rick het vak erg interessant begon te vinden. Rick neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Benny

De route van Benny

Benny had altijd al gedroomd van het halen van zijn vrachtwagenrijbewijs. Voordat hij begon aan de chauffeursopleiding bij Teamflex was hij belader bij Renewi in Rucphen. Daarvoor is hij lang zoekende geweest, hij wist niet goed wat mijn ambities waren en waar ik nu echt blij van werd. Khalid neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Khalid

De route van Khalid

Voordat Khalid startte met de chauffeursopleiding via Teamflex had hij al heel wat logistieke functies bekleed. Het leerwerktraject van Teamflex bracht hem van taxichauffeur naar internationaal CE-chauffeur. Khalid neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!