Menu

Perspectiefverklaring

Wil jij weten wat een perspectiefverklaring is en hoe je deze aanvraagt? Je leest het hier!

Aan welke voorwaarden moet ik kunnen voldoen om een perspectiefverklaring te kunnen aanvragen?

Je kunt een perspectiefverklaring aanvragen als je tenminste 52 weken voor Teamflex werkt en geen onderbreking van meer dan 4 weken hebt. Ben je korter via ons werkzaam, dan kunnen we een werkgeversverklaring voor je opstellen.

Hoe vraag ik een perspectiefverklaring aan?

Een perspectiefverklaring kun je aanvragen via jouw Teamflex intercedent.

Kan ik als uitzendkracht een hypotheek krijgen?

Zeker! Als uitzendkracht kun je een hypotheek aanvragen. Een perspectiefverklaring helpt daarbij.

Wanneer vraag ik een perspectiefverklaring aan?

Je vraagt een perspectiefverklaring aan als je concrete plannen hebt om een huis te kopen en het verzoek van de hypotheekverstrekker krijgt om een perspectiefverklaring aan te leveren. De perspectiefverklaring is 6 maanden geldig. Bij een huurhuis of het oversluiten van een hypotheek is een werkgeversverklaring vaak voldoende.

Wat gebeurt er nadat ik mijn aanvraag heb ingediend?

Je persoonlijke gegevens worden gecontroleerd. Denk aan jouw CV, diploma’s, certificaten en werkgeschiedenis. Vervolgens voert de intercedent een gesprek met jou en worden onder andere jouw inzetbaarheid, motivatie en flexibiliteit in de nabije toekomst besproken. Ook wordt een arbeidsmarktwaardescan aangevraagd. Is alles in orde? Dan krijg je een perspectiefverklaring. 

Wat is een perspectiefverklaring?

Een perspectiefverklaring kijkt naar jouw mogelijkheden voor werk en inkomen in de toekomst. Hierbij wordt gekeken naar jouw opleiding, werkervaring, de functie(s) die je uitoefent of kunt uitoefenen en je persoonlijke competenties, zoals kennis, vaardigheden, motivatie en persoonlijke kwaliteiten. Ook wordt gekeken naar de situatie op de arbeidsmarkt.

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!