Menu

Contract

Wil jij weten wat voor contract jij hebt en hoe je deze kunt ondertekenen? Je leest het hier!

Bouw ik pensioen op?

Ook als je werkt via een uitzendbureau bouw je pensioen op, maar alleen onder bepaalde voorwaarden. Zo start de opbouw niet direct op dag één, maar pas wanneer je 26 weken via hetzelfde uitzendbureau werkt. Bovendien geldt voor de pensioenopbouw van uitzendkrachten een minimumleeftijd van 21 jaar.

Hoe onderteken ik mijn contract en andere documenten?

Als je het goede nieuws hebt gekregen dat je via Teamflex aan de slag gaat, ontvang je een email waarin wordt gevraagd of je een account wil aanmaken voor jouw persoonlijke Teamflex omgeving. Als je dit account hebt aangemaakt, kun je inloggen in “Mijn Teamflex”. Onder het kopje “contracten” zie je jouw contract klaarstaan. Deze kun je thuis rustig doornemen. Als je het document hebt gelezen en begrepen, klik je op “gelezen”. Dan ontvang je via jouw telefoon een pincode. Zodra je deze pincode hebt ingevoerd, heb je jouw digitale handtekening gezet. Let op dat je alle documenten in jouw contract op deze wijze doorloopt, pas dan is jouw contract geactiveerd. Het is belangrijk dat jouw contract is ondertekend voordat je gaat beginnen met werken. Lukt het niet, of heb je vragen over de inhoud, neem dan contact op met jouw Teamflex contactpersoon. Wij helpen je graag!

Mijn contract loopt af. Wat nu?

Als jouw contract afloopt, dan neemt jouw contactpersoon van Teamflex contact met je op voor een eindevaluatie gesprek. Dit kan op de vestiging van Teamflex of telefonisch. Tijdens dit gesprek wordt besproken hoe je het hebt ervaren om via Teamflex te werken, maar er wordt tevens aangegeven wat de procedure is m.b.t. het afsluiten van jouw Teamflex contract. Bij het afsluiten van jouw contract worden de nog openstaande reserveringen aan je uitbetaald.

Waar vind ik mijn contract?

Jouw contract vind je op Mijn Teamflex. Klik hiervoor op de link “Mijn Teamflex” of op de groene knop rechts bovenaan deze website.

Wat is de inlenersbeloning?

De inlenersbeloning krijg je als je bij een bedrijf gaat werken als uitzendkracht. Dit betekent dat je recht hebt op dezelfde vergoedingen als iemand die in vaste dienst is en hetzelfde werk doet. Denk aan loon, toeslagen, kostenvergoeding, loonsverhoging en arbeidsduurverkorting.

Wat is fase A?

Je zit in fase A als je nog niet meer dan 78 weken voor ons hebt gewerkt. Elke week die je werkt (onafhankelijk van het aantal uren), telt mee voor de opbouw van die 78 weken. Elke week waarin je niet werkt, niet.

In fase A mag je een onbeperkt aantal contracten krijgen en bij verschillende opdrachtgevers werken. Dit houdt in dat wanneer er geen werk is, je ook geen loon ontvangt.

Werk je een halfjaar lang (26 weken) aaneengesloten niet dan begin je weer opnieuw in de eerste week van fase A.

Wat is fase B?

Heb je 78 weken gewerkt en blijf je doorwerken via Teamflex? Dan ga je naar fase B. Fase B duurt maximaal vier jaar (48 maanden). In deze periode kunnen wij jou maximaal zes contracten voor bepaalde tijd aanbieden en kun je bij verschillende opdrachtgevers werken.

Werk je langer dan een half jaar (26 weken) aaneengesloten niet voor Teamflex, dan begin je weer opnieuw in de eerste week van fase A. In fase B betalen wij jouw loon door als er geen werk is. Het gaat dan om het minimaal aantal uren uit jouw overeenkomst. Je moet dan wel beschikbaar zijn om te werken.

Wat is fase C?

In fase C krijg je een contract voor onbepaalde tijd, waarin je bij verschillende opdrachtgevers geplaatst kunt worden. Net als in fase B, heb je ook in deze fase recht op loondoorbetaling als er geen werk is.

Als je zelf de overeenkomst beëindigt of langer dan 26 weken niet hebt gewerkt via Teamflex, dan begin je weer opnieuw in de eerste week van fase A.

Wat is het verschil tussen een plaatsingscontract en een uitzendovereenkomst?

Een uitzendovereenkomst is het arbeidscontract dat je met Teamflex bent aangegaan. Op basis van dit contract kun je bij verschillende opdrachtgevers van Teamflex aan het werk. Een plaatsingscontract is een contract voor een specifieke opdrachtgever. Je kunt dus verschillende plaatsingscontracten hebben bij Teamflex, indien je bij meerdere opdrachtgevers aan het werk bent (geweest).

Wat voor contract heb ik?

Je kunt een contract in fase A, B of C hebben. Bij ‘Wat is fase A', ‘Wat is fase B’ en ‘Wat is fase C’ lees je meer over wat deze contracten inhouden.

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!