Menu
De route van Kelly

De route van Kelly

De route van Kelly

Toen ik online zocht naar een nieuwe baan kwam ik Teamflex tegen. Ik werkte voorheen in de zorg op een afdeling met mensen met gedragsproblemen door niet aangeboren hersenletsel. Dit werk was erg pittig, ik had veel zorgen om de patiënten en nam dit vaak mee naar huis. Op een gegeven moment werd het me te veel en kwam ik met een burn-out thuis te zitten. Toen ik was hersteld wilde ik graag wat doen waar ik niet de lasten mee naar huis zou nemen. Toen vond ik de job van belader bij Renewi online bij Teamflex met kans op rijopleiding tot vrachtwagenchauffeur. Ik heb mijn auto rijbewijs en motorrijbewijs behaald, beide in 1 keer, dus dit leek mij ook heel erg leuk. 

De opleiding

Ik kon meteen aan de slag als belader bij Renewi. Vanuit daar werd dan bekeken of je geschikt was om de rij opleiding te volgen. Toen ik bij Sanne aangaf dat ik dit graag wilde doen, had ik binnen een maand mijn eerste rijles. 

Ik gaf aan Sanne aan dat ik graag klassikale theorielessen wilde volgen. Dit omdat ik 3 kinderen heb en dit mij thuis niet alleen gaat lukken. Ze gaf aan dat ik zelf een rijschool mocht uitkiezen die me aansprak. Dit kwam omdat ik uit Venlo kom, dit ligt ver uit de richting van het opleidingscentrum in Utrecht. Ik vond voornamelijk de praktijk best pittig, maar de opleiding in z’n algemeen erg interessant! 

Tijdens mijn rij opleiding werd ik onverwachts zwanger, dat was wel even schrikken. Gelukkig heb ik mijn rijbewijs nog kunnen halen. Na 5 dagen officieel als vrachtwagenchauffeur te werken ging ik met zwangerschapsverlof. Ik merk dat ik het best spannend vind om straks na een half jaartje weer in de wagen te stappen. De meeste van mijn collega’s zijn gelukkig heel relaxed en behulpzaam, dus dat komt wel goed. 

Werken bij Renewi

Ik vind mijn werk bij Renewi, samen met de jongens, heel leuk om te doen. Ik ben blij dat ik beladende chauffeur ben. Ik rij iedere keer een uur afwisselend met een uurtje laden. Dit wil zeggen dat ik geen lange ritten maak, dat vind ik heel fijn. De hele dag zitten is niks voor mij. Laat mij maar in de stad rijden, in smalle straatjes in volle concentratie. Het is juist die uitdaging die ik zo leuk vind. 

Werken in de afval en recycle transport pas goed bij mij, ik hecht namelijk veel waarde aan het milieu. Ik ben heel serieus in het scheiden van mijn eigen afval en vind de natuur en klimaat iets waar we goed mee om moeten gaan. Dit geef ik ook aan mijn kinderen mee, ik leer ze over planten en oogsten. Je wilt natuurlijk hen een zo mooi mogelijke toekomst meegeven. Sommige jongens bij Renewi zijn nog wel eens laks met het scheiden van afval, dan zullen ze dit van mij wel horen! 

De toekomst

Hoe ik de toekomst voor me zie? Het lijkt me leuk om uiteindelijk internationaal te gaan rijden als CE-chauffeur. Over 10 jaar bijvoorbeeld, als mijn kinderen al wat ouder zijn. Het kan ook zomaar eens zijn dat ik terug in de zorg ga werken. Ik ben een impulsief persoon en sta overal voor open. Daarnaast grijp ik de kansen die op mijn pad komen graag aan. Het kan dus alle kanten op! 

Interesse in het volgen van een opleiding?

Neem contact op met de intercedenten van Teamflex in jouw omgeving!

Gerelateerde ervaringen

De route van Wienand

De route van Wienand

Voordat Wienand aan de slag ging bij Teamflex had hij zijn eigen bedrijfje in de evenementenbranche. Toen de coronacrisis uitbrak, vielen al zijn klussen weg. Hij moest dus dringend op zoek naar een andere inkomstenbron. Wienand neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Brian

De route van Brian

Brian is via zijn bijbaan in de retail terechtgekomen. Hij had het hier erg naar zijn zin, maar miste een stukje vrijheid. Na een tijdje heeft Brian de overstap gemaakt naar de transport en is tot op de dag van vandaag blij met deze keuze. Hij is nu chauffeur voor de BCC. Brian neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Daniel

De route van Daniel

Toen Daniel een dagje met iemand meeging op de wagen wist hij het zeker, ICT is niks voor mij: ik wil de transport in! Ik heb ervoor gekozen wel eerst mijn opleiding af te maken en vervolgens op zoek te gaan naar een baan. Daniel wilde er in ieder geval voor zorgen dat hij ook in een vrachtwagen mocht gaan rijden. Daniel neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Rick

De route van Rick

Toen een vrachtwagenchauffeur een paar jaar geleden aan Rick vroeg om met hem mee te gaan met de vrachtwagen naar Zweden, was Rick zijn antwoord uiteraard ja! Dat is het moment dat Rick het vak erg interessant begon te vinden. Rick neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Benny

De route van Benny

Benny had altijd al gedroomd van het halen van zijn vrachtwagenrijbewijs. Voordat hij begon aan de chauffeursopleiding bij Teamflex was hij belader bij Renewi in Rucphen. Daarvoor is hij lang zoekende geweest, hij wist niet goed wat mijn ambities waren en waar ik nu echt blij van werd. Khalid neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Khalid

De route van Khalid

Voordat Khalid startte met de chauffeursopleiding via Teamflex had hij al heel wat logistieke functies bekleed. Het leerwerktraject van Teamflex bracht hem van taxichauffeur naar internationaal CE-chauffeur. Khalid neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!