Menu
De route van Mohktar

De route van Mohktar

De route van Mohktar

Voordat Mokhtar in 2015 vanuit Afghanistan naar Nederland is gekomen had hij al een grote passie voor vrachtwagens. Door het vele werken als productiemedewerker leerde Mohktar al vrij snel de Nederlandse taal. Toen werd het tijd om te gaan kijken waar hij zijn groot rijbewijs kon halen. Mohktar neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!

Mijn naam is Mokhtar Nasimi, 25 jaar oud, woon in Alkmaar en ben sinds 2015 samen met mijn twee broers vanuit Afghanistan naar Nederland gekomen. Na een lange tijd in onzekerheid in Nederland heb ik sinds kort mijn eigen studio in Alkmaar en ben ik erg gelukkig.  
 
In Afghanistan had mijn vader een verhuurbedrijf in vrachtwagens en sindsdien was ik eigenlijk al verkocht. Ik heb daar zelf nooit gereden maar was wel altijd al geïnteresseerd in de wagens. Eenmaal in Nederland ben ik begonnen als productiemedewerker.  

De passie voor vrachtwagens

Door veel te werken leerde ik de Nederlandse taal beter en kon ik al snel mijn draai vinden. In 2018 ben ik gestart voor een grote supermarkt als bezorger met mijn B-rijbewijs. Hier kwam de liefde voor het werk als chauffeur weer helemaal terug en was ik snel overtuigd om te gaan kijken waar ik mijn groot rijbewijs kon halen. Zodoende ben ik in 2019 bij Teamflex terechtgekomen en had een leuk gesprek met een van de intercedenten. Het traject ging van start dus ik kon beginnen met mijn theorie.  

“Ik vind het ook leuk om met mijn grote wagen in krappe straatjes te rijden en dan mensen zien denken: “Wow, hoe doet hij dat?” 

In het begin vond ik het heel spannend maar uiteindelijk ben ik voor alle drie de delen in één keer geslaagd! De mannen van de praktijkopleiding waren heel relaxed en ik heb veel van hen geleerd. De afspraken waren duidelijk uitgelegd en ik wist van tevoren al wanneer ik de volgende praktijkles had. Afgelopen zomer ben ik geslaagd voor mijn C rijbewijs en inmiddels ben ik al een paar maanden aan de slag als vrachtwagenchauffeur. Ik werk voor Simon Loos als bakwagenchauffeur en heb het daar enorm naar mijn zin! 

Verder

De sfeer is goed en ik rij elke dag verschillende routes. Het mooiste van het werk vind ik het overzicht op de weg, je kan al ver op de weg situaties aan zien komen. Ook vind ik het leuk om met mijn grote wagen in krappe straatjes te rijden en dan mensen zien denken: “Wow, hoe doet hij dat?!”. Daar krijg ik elke dag weer energie van. Mijn ambitie is om uiteindelijk via Teamflex ook mijn CE rijbewijs te behalen.

Interesse in het volgen van een opleiding?

Neem contact op met de intercedenten van Teamflex in jouw omgeving!

Gerelateerde ervaringen

De route van Wienand

De route van Wienand

Voordat Wienand aan de slag ging bij Teamflex had hij zijn eigen bedrijfje in de evenementenbranche. Toen de coronacrisis uitbrak, vielen al zijn klussen weg. Hij moest dus dringend op zoek naar een andere inkomstenbron. Wienand neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Brian

De route van Brian

Brian is via zijn bijbaan in de retail terechtgekomen. Hij had het hier erg naar zijn zin, maar miste een stukje vrijheid. Na een tijdje heeft Brian de overstap gemaakt naar de transport en is tot op de dag van vandaag blij met deze keuze. Hij is nu chauffeur voor de BCC. Brian neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Kelly

De route van Kelly

Toen Kelly online zocht naar een nieuwe baan kwam zij Teamflex tegen. Kelly werkte voorheen in de zorg op een afdeling met mensen met gedragsproblemen door niet aangeboren hersenletsel. Dit werk vond zij erg pittig, zij had veel zorgen om de patiënten en nam dit vaak mee naar huis. Toen Kelly op een dag thuis kwam te zitten met een burn-out, besloot zij dat het tijd was om te zoeken naar een andere baan. Kelly neemt je mee in haar journey tot chauffeur!
De route van Daniel

De route van Daniel

Toen Daniel een dagje met iemand meeging op de wagen wist hij het zeker, ICT is niks voor mij: ik wil de transport in! Ik heb ervoor gekozen wel eerst mijn opleiding af te maken en vervolgens op zoek te gaan naar een baan. Daniel wilde er in ieder geval voor zorgen dat hij ook in een vrachtwagen mocht gaan rijden. Daniel neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Rick

De route van Rick

Toen een vrachtwagenchauffeur een paar jaar geleden aan Rick vroeg om met hem mee te gaan met de vrachtwagen naar Zweden, was Rick zijn antwoord uiteraard ja! Dat is het moment dat Rick het vak erg interessant begon te vinden. Rick neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Benny

De route van Benny

Benny had altijd al gedroomd van het halen van zijn vrachtwagenrijbewijs. Voordat hij begon aan de chauffeursopleiding bij Teamflex was hij belader bij Renewi in Rucphen. Daarvoor is hij lang zoekende geweest, hij wist niet goed wat mijn ambities waren en waar ik nu echt blij van werd. Khalid neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!