Menu
Werken bij luchthaven Schiphol & Rotterdam

Werken bij luchthaven Schiphol & Rotterdam

Wil jij werken in de dynamische wereld van een luchthaven? Dat kan! Je leest hier alles over hoe het is om op luchthaven Schiphol of Rotterdam te werken. Daarnaast vind je hier alle vacatures.

Werken op een luchthaven betekent

 • Een goed basissalaris, afhankelijk van jouw werkervaring kan dit oplopen
 • Werken in een super leuk en enthousiast team
 • Hoogste onregelmatigheidstoeslagen binnen de branche: tussen 25% en 60% bovenop je bruto uurloon!
 • Fulltime en parttime mogelijkheden, afhankelijk van jouw beschikbaarheid
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroei- en trainingsmogelijkheden
 • Voor langere tijd aan de slag, ideaal als je het combineert met een studie, gezin, andere baan of hobby

Wat wordt jouw volgende job?

Bagage medewerker

Als Bagage medewerker ben je een belangrijke schakel in de ketting die er voor zorgt dat elke passagier blij wordt als zijn of haar koffer op de bagageband verschijnt. Je bent een aanpakker en je vindt het leuk om fysiek bezig te zijn. Het gewicht van de bagage kan namelijk erg van elkaar verschillen en daarnaast sta je de hele shift op je benen. Er hoort uiteraard denkwerk bij:

 • Je moet de bagage correct en tijdig sorteren en stapelen
 • Je scant elke koffer, zodat alle bagage altijd traceerbaar is en altijd op het juiste vliegtuig terechtkomt
 • De verschillende luchtvaarmaatschappijen werken volgens verschillende procedures, die volg je nauwkeurig op
 • Met een aangepast voertuig rij je de bagages voor een bepaalde vlucht naar je collega’s voor verdere afhandeling.

Passage medewerker

Jouw dag is pas goed als je mensen blij hebt kunnen maken. Je bent op je best als het lekker druk is. Je houdt van dynamiek en snel schakelen. Je vindt het draaien van uiteenlopende diensten, variërend van 4 tot 8 uur geen probleem. De eerste dienst start om 04:15 uur, vroeg uit de veren dus, waar je wél een vrije middag voor terug krijgt.

 • Je verwelkomt en informeert de passagiers aan de incheckbalie
 • Je registreert de passagiers in het computersysteem
 • Je controleert de reisdocumenten
 • Je brengt de bagage in orde voor verwerking
 • Je verzorgt de on-boarding van de passagiers aan de gate
 • Je zorgt voor de administratieve afhandeling van de vluchten

Platform medewerker

Als Platform medewerker werk jij tussen de vliegtuigen op Schiphol! Je bent verantwoordelijk voor het laden en lossen van de vracht en bagage van passagiers. Daarnaast zorg jij ervoor dat de pionnen rondom het vliegtuig worden geplaatst en jij assisteert bij het plaatsen van de trappen bij het vliegtuig. Deze werkzaamheden voer je uit onder strikte veiligheidsprocedures. In jouw werk creëer je direct een groot verantwoordelijkheidsgevoel waarin jij de veiligheid van jezelf én jouw collega’s goed in de gaten houdt. Je bent een aanpakker en je vindt het leuk om fysiek bezig te zijn. Het gewicht van de bagage kan namelijk erg van elkaar verschillen en daarnaast sta je de hele shift op je benen. Elke dag is anders, maar daar krijg jij juist energie van!

Chauffeur

Als vrachtwagenchauffeur en belader ben jij verantwoordelijk voor het laden en lossen van trolleys en containers aan boord van vliegtuigen. Jij transporteert cateringbevoorrading en bestuurt de schaarwagen op het platform. Een verantwoordelijke functie, maar daar draai jij je hand niet voor om. Je komt te werken in een dynamische omgeving waarbij het naleven van instructies en voorschriften vanwege veiligheid hoog in het vaandel staan. Je werkt in een rooster met dag- en avonddiensten. Ook werk je in het weekend. Na 2 weekenden werken, ben je een weekend vrij. Uiteraard ontvang je voor de onregelmatige uren diverse toeslagen.

Werken op Schiphol is een ervaring op zich en de collega's maken het werk er nog leuker op. Het is ook een goede plek om werkervaring op te doen.

Youssef, Bagage medewerker

Geen dag is hetzelfde, leuk en afwisselend werk en geweldige collega's om mee te werken.

Maaike, Passage medewerker

Hard werken en leuk verdienen. Professionele werkomgeving en de werksfeer is erg goed.

Ruud, Platform medewerker

Werken bij de luchthaven: Veelgestelde vragen

Wat is het salaris?

Het salaris ligt tussen de €12,65 en €15,36 per uur. Dit is afhankelijk van welke functie je uitvoert, je ervaring en leeftijd. Daarnaast krijg je de hoogste onregelmatigheidstoeslagen binnen de branche: tussen 25% en 60% bovenop je bruto uurloon!

Voor chauffeur gelden afwijkende salarissen.

Welke banen bieden jullie aan?

Op de luchthaven kun je aan de slag als bagage-, passage- en platform medewerker. Maar ook als productie- of kwaliteitsmedewerker en als C/CE chauffeur.

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er?

Met de juiste instelling kun je bijvoorbeeld doorgroeien tot teamleider. 

Ook binnen Teamflex kun je doorgroeien. Heb jij de ambitie om chauffeur te worden dan kun je op onze kosten je C rijbewijs halen. Ben jij al chauffeur dan kun je opgeleid worden tot CE chauffeur. 

Hoe is de sollicitatieprocedure?

Als je via deze pagina jouw gegevens hebt ingevuld neemt een van onze collega’s zo snel mogelijk contact op voor een kennismakingsgesprek. Als dit de ideale match is kun je per direct starten met je eerste werkdag!