Menu
De route van Daniel

De route van Daniel

De route van Daniel

Toen Daniel een dagje met iemand meeging op de wagen wist hij het zeker, ICT is niks voor mij: ik wil de transport in! Ik heb ervoor gekozen wel eerst mijn opleiding af te maken en vervolgens op zoek te gaan naar een baan. Daniel wilde er in ieder geval voor zorgen dat hij ook in een vrachtwagen mocht gaan rijden. Daniel neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!

Ik zat op het ROC Rivor, daar volgde ik de ICT opleiding.  

Ik ben toen een dagje met iemand meegegaan op de wagen. Sinds die dag wist ik het zeker, ICT is niks voor mij: ik wil de transport in! Ik heb ervoor gekozen wel eerst mijn opleiding af te maken en vervolgens op zoek te gaan naar een baan. Ik wilde in ieder geval ervoor zorgen dat ik ook in een vrachtwagen mag rijden. 

Voordat ik startte met de rij opleiding deed ik eigenlijk van alles. Ik was werkzaam van orderpicker tot heftruck maar ben ook koerier geweest. Het liefste was ik werkzaam als koerier, lekker op de weg, dat was voor mij echt ontspanning. 

 

Theorie

Het theoriegedeelte van de opleiding, vond ik best pittig. Ik had van te voren niet verwacht dat je zoveel dingen moest weten voordat je echt de theorie onder de knie zou hebben. Daarom zou ik ook iedereen aanraden, als je dit gaat doen, duik echt de boeken in, want het is echt wel zwaarder dan je denkt.

Eigen ervaring en toekomst

Het leukste aan mijn werk als vrachtwagenchauffeur vind ik het rijden door de smalle straatjes. Het blijft een uitdaging om met een grote wagen door een smalle straat heen te rijden zonder schade te maken. 

Mijn team bij Baetsen is erg gezellig! In de pauze is er altijd een praatje te maken en als je je rit af hebt, dan help je elkaar waar nodig. In een vuilniswagen of bakwagen rijden is echt aan vak apart. Ik zeg altijd: als je in een vuilniswagen of bakwagen door de wijken moet, dan leer je pas echt rijden! In vergelijking tot rijden over de snelweg is dat veel gemakkelijker. Met een grote bak door de woonwijken: daar ligt pas echt de uitdaging! 

In de toekomst hoop ik zo lang als mogelijk op de vrachtwagen te kunnen rijden. Verder zie ik vanzelf wel wat er gaat gebeuren. Tot die tijd wil ik er gewoon nog van genieten om te rijden op de wagen! 

Interesse in het volgen van een opleiding?

Neem contact op met de intercedenten van Teamflex in jouw omgeving!

Gerelateerde ervaringen

De route van Wienand

De route van Wienand

Voordat Wienand aan de slag ging bij Teamflex had hij zijn eigen bedrijfje in de evenementenbranche. Toen de coronacrisis uitbrak, vielen al zijn klussen weg. Hij moest dus dringend op zoek naar een andere inkomstenbron. Wienand neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Brian

De route van Brian

Brian is via zijn bijbaan in de retail terechtgekomen. Hij had het hier erg naar zijn zin, maar miste een stukje vrijheid. Na een tijdje heeft Brian de overstap gemaakt naar de transport en is tot op de dag van vandaag blij met deze keuze. Hij is nu chauffeur voor de BCC. Brian neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Kelly

De route van Kelly

Toen Kelly online zocht naar een nieuwe baan kwam zij Teamflex tegen. Kelly werkte voorheen in de zorg op een afdeling met mensen met gedragsproblemen door niet aangeboren hersenletsel. Dit werk vond zij erg pittig, zij had veel zorgen om de patiënten en nam dit vaak mee naar huis. Toen Kelly op een dag thuis kwam te zitten met een burn-out, besloot zij dat het tijd was om te zoeken naar een andere baan. Kelly neemt je mee in haar journey tot chauffeur!
De route van Rick

De route van Rick

Toen een vrachtwagenchauffeur een paar jaar geleden aan Rick vroeg om met hem mee te gaan met de vrachtwagen naar Zweden, was Rick zijn antwoord uiteraard ja! Dat is het moment dat Rick het vak erg interessant begon te vinden. Rick neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Benny

De route van Benny

Benny had altijd al gedroomd van het halen van zijn vrachtwagenrijbewijs. Voordat hij begon aan de chauffeursopleiding bij Teamflex was hij belader bij Renewi in Rucphen. Daarvoor is hij lang zoekende geweest, hij wist niet goed wat mijn ambities waren en waar ik nu echt blij van werd. Khalid neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!
De route van Khalid

De route van Khalid

Voordat Khalid startte met de chauffeursopleiding via Teamflex had hij al heel wat logistieke functies bekleed. Het leerwerktraject van Teamflex bracht hem van taxichauffeur naar internationaal CE-chauffeur. Khalid neemt je mee in zijn journey tot chauffeur!