Menu

Geen diploma? Dit zijn de jobs!

  • Blogs
  • Geen diploma? Dit zijn de jobs!

Veel organisaties kijken verder dan een diploma. Zij vinden de ervaring die je opdoet in de praktijk belangrijk. Daarnaast kijken zij of jij bepaalde vaardigheden hebt of fysiek werk kunt doen. Ook jouw persoonlijkheid en motivatie spelen een belangrijke rol. Benieuwd in welke beroepen jij aan de slag kunt?

Logistiek beroep
Er is volop werk in de logistieke sector! Een diploma heb je niet nodig, maar nauwkeurigheid is vereist. Zo kun je bijvoorbeeld als orderpicker in een magazijn aan de slag. Je verzamelt de artikelen van bestellingen, pakt ze in en maakt de pakketten verzendklaar. Een bestelling moet natuurlijk wel kloppen! Ook voor dit soort beroepen kan worden gevraagd dat je fit bent, omdat je op een dag veel moet lopen. Binnen de logistiek kun je doorgroeien tot heftruckchauffeur of magazijnmedewerker. Door middel van een heftruck maak je pallets met goederen klaar voor transport of je laadt en los je vrachtwagens. Jouw heftruckcertifcaat behaal je kosteloos via Teamflex. Bekijk alle logistieke vacatures hier.
 
Een cruciaal beroep
Niemand kan ze missen: onze vuilnismannen en -vrouwen! Dit is een typisch beroep dat je leert in de praktijk en waarvoor geen opleiding is. Jouw werkplek is nooit hetzelfde en je bent altijd lekker in de buitenlucht bezig. Als bijrijder kun je direct aan de slag. Of zie jij jezelf liever een vuilniswagen besturen? Behaal dan je C of CE rijbewijs via ons!
 
Werken in de productie
Als je een echte aanpakker bent die graag fysiek bezig is zijn er volop mogelijkheden. In de productie branche zijn diverse functies waar je geen vooropleiding voor nodig hebt. Zo zijn er veel bedrijven waar je als productiemedewerker of inpakker meteen aan de slag kunt. Daarnaast is er vaak ruimte om je te ontwikkelen en verder te groeien in de organisatie. Vind je het interessant om te leren hoe je machines bedient? Dan kun je zomaar doorgroeien tot operator met verantwoordelijkheid over de gehele productielijn. Bekijk al onze productie vacatures hier.

Functies in de horeca
Ook de horeca is een branche waarin je vaak zonder theoretische opleiding kunt starten. Zo is een vriendelijke uitstraling en in staat zijn om onder druk te werken belangrijker dan een diploma. Daarnaast is de keuze in functies in de horeca reuze. Ben jij een extravagante ober of trek jij je liever terug in de afwaskeuken? Voor ieder wat wils dus!
 
Jij weet het te verkopen
Heb jij een vlotte babbel en veel doorzettingsvermogen? Dan kun je wellicht als verkoper aan de slag. In sales kunnen ook mensen zonder afgeronde opleiding een goed salaris verdienen. 

Als je interesse hebt in een sales functie kun je aan de slag als commercieel medewerker binnendienst of als vertegenwoordiger in de buitendienst. Houd er wel rekening mee dat je in de meeste gevallen afgesproken verkoopdoelen moet halen. Je moet dus bestend zijn tegen prestatiedruk. Op een baan in sales ligt dus een wel druk om te presteren en daar moet je mee om kunnen gaan. Maar als je van dit soort werk houdt en goed met doel kunt werken, dan kan je salaris aantrekkelijk zijn!

STAN Partners

STAN Opleidingen is de opleidingstak van STAN Partners. STAN Partners organiseert zich in 6 werkmaatschappijen met ieder hun eigen kracht binnen de arbeidsbemiddeling. Naast de rijschool bestaat STAN uit PDZ Uitzendbureau, Teamflex Personeelsdiensten, Louter Recruitment, Loopbaan.nu en Flexcellens.

Heb je interesse in het volgen van een opleiding tot chauffeur? Neem contact op met de intercedenten van Teamflex in jouw omgeving!

Interesse in het volgen van een opleiding?

Neem contact op met de intercedenten van Teamflex in jouw omgeving!

Voordelen van Teamflex

Altijd zeker van een baan, meteen aan de slag
Opleidingen en trainingen in transport en logistiek
Je bepaalt zelf hoeveel uur je wil werken

Vergelijkbare vacatures

Gerelateerde artikelen

Hoe besteed jij jouw vakantiegeld?
Blogs

Hoe besteed jij jouw vakantiegeld?

In mei wordt het vakantiegeld weer uitbetaald. Kun jij ook niet wachten tot het op je rekening staat, zodat je meteen een vakantie kan boeken? Of gebruik je dit extraatje liever voor wat anders? Teamflex legt uit hoe het werkt, en hoe je er slim mee kunt omgaan!
Doorgroeien op de werkvloer
Blogs

Doorgroeien op de werkvloer

Persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden zijn de belangrijkste drijfveren op de werkvloer. Alleen een goed salaris maakt niet langer gelukkig, je wilt blijven leren. Daarom geeft Teamflex je tips voor persoonlijke groei op de werkvloer!
Aan de slag via een uitzendbureau
Blogs

Aan de slag via een uitzendbureau

Heb je nog niet helder welk beroep je in de toekomst wilt uitoefenen? Of wil jij je nog niet binden aan een organisatie? Ga dan werken voor een uitzendbureau.
Hoe werk je aan je persoonlijke groei en ontwikkeling
Blogs

Hoe werk je aan je persoonlijke groei en ontwikkeling

Zelfontplooiing, persoonlijke groei of persoonlijke ontwikkeling, jezelf ontwikkelen is erg belangrijk voor je privéleven en op de werkvloer. Hoe leer je jouw kwaliteiten nog beter benutten en hoe werk je aan je valkuilen?
Wat staat er op mijn loonstrook?
Blogs

Wat staat er op mijn loonstrook?

Of je nu via een directe werkgever werkt, of bij een uitzendbureau, je ontvangt altijd een loonstrook. Het bedrag onderaan de streep, wat je op je rekening gestort krijgt, is jouw nettoloon. Maar, wat wordt er nu allemaal ingehouden van je brutoloon? Teamflex legt het uit!
5 tips voor een goede eerste indruk met jouw CV!
Blogs

5 tips voor een goede eerste indruk met jouw CV!

In minder dan 5 minuten word je beoordeeld op je CV. Dat betekent dat je vanaf de eerste seconde al op moet vallen!