Menu

Doorgroeien op de werkvloer

  • Blogs
  • Doorgroeien op de werkvloer

Persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden zijn de belangrijkste drijfveren voor jou op de werkvloer. Alleen een goed salaris maakt niet langer gelukkig. Je wilt meer. Je wilt blijven leren. Daarom geeft Teamflex je tips hoe je persoonlijke groei kunt ontwikkelen op de werkvloer!

Waarom blijven leren?
De meest waardevolle investering die je kunt doen, is die in jezelf. Het is belangrijk om up-to-date kennis te hebben om interessant te blijven voor de arbeidsmarkt. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Ook als je niet van plan bent om van baan te wisselen, is het verstandig om te blijven leren naast je huidige baan.
Leren zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit. Het geeft een goed gevoel om iets nieuws te leren, om jezelf te ontwikkelen.

Probeer iets nieuws tijdens je werk
Tijdens een vergadering stelt een collega voor om iets nieuws te proberen. Het lijkt je leuk, maar je voelt je ook onzeker. ‘Dat gaat me toch niet lukken’, gaat er door je hoofd. Jammer, want je zult zien dat je veel meer kunt dan dat jezelf denkt. Soms leer je nieuwe taken vooral door het te doen. Spreek daarom met jezelf af: de volgende keer dat jij denkt ‘dat wil ik wel eens proberen’, ga je het ook gewoon doen.

Doe wat jij zelf wilt doen
Om te groeien in je baan, is het belangrijk dat je doet wat je echt wilt. Durf afstand te doen van wat je zou moeten doen of wie je zou moeten zijn.

  1. Ik moet iets met mijn studie doen. Nee, dit hoeft dus niet. Je opleiding zegt iets over je denkniveau, niet per se iets over je wenselijke carrière pad. Uiteindelijk moet je baan je vooral interesseren en enthousiasmeren, dus ga daarnaar op zoek. Het kan best zijn dat je nog steeds dicht bij je studierichting uitkomt, maar dat hoeft dus niet.
  2. Ik moet meer geld verdienen. Ja, salaris is belangrijk, maar een baan die bij je past is veel belangrijker. Vergelijk jezelf dan ook niet met vrienden die topsalarissen hebben als ze werk doen dat niets voor jou is.
  3. Ik moet iets doen wat ik al kan. Het lijkt logisch om een baan te kiezen in iets waar je heel goed in bent. Maar als je heel goed kunt tekenen, betekent dat niet automatisch dat het kunstenaarsleven aan jou besteed is. Ga dus niet automatisch voor iets wat je kunt, maar voor iets wat je wilt. Misschien ontdek je wel een verborgen talent.

Verzamel een netwerk om je heen
Doorgroeien in je baan kan je niet in je eentje. Je hebt mensen nodig die in je geloven. Durf kansen aan te pakken waaruit jouw persoonlijke ambitie blijkt. Welke kant wil jij op? Wat wil jij leren? Ga ervoor en creëer zo je eigen leerervaring. Voor je het weet word je een expert op een bepaald onderwerp en willen ze jou er voortaan altijd bij hebben. Zorg voor je eigen ontwikkeling, maar zorg daarbij dat je mensen om je heen verzamelt die jou coachen en aanbevelen.
 
Door zo’n netwerk groei je door. Profileer jezelf en sta tegelijkertijd open voor nieuwe leerervaringen. Laat zien dat je wilt leren en ambitieus bent. Dan willen mensen je bij de hand nemen.

Doe iets met feedback
Zie feedback als een cadeau, je kunt er je voordeel mee doen. Of je bedankt de gever en legt het weg om er vervolgens nooit meer naar te kijken. Je kunt feedback het beste zien als een kans om jezelf te ontwikkelen. Hoe? Door goed te luisteren, toelichting te vragen en vervolgens te bedenken wat je met de tips gaat doen.

Scholingsbudget aanvragen
Bij Teamflex hebben wij elk jaar scholingsvouchers tot onze beschikking. Ben jij geïnteresseerd in het door ontwikkelen maar heb jij deze skills nog niet? Informeer bij ons over welke opleidingen wij voor jou hebben. Ook hebben veel gemeentes een scholingsbudget beschikbaar voor opleidingen. UWV biedt zo’n budget aan; ieder jaar kun je je aanmelden voor een opleidingsvoucher van 2500 euro. Naast deze vouchers kan het UWV helpen om een cursus of (bij)scholing te betalen die noodzakelijk is om ander werk te vinden. Denk je er dus aan om een cursus of opleiding te gaan volgen die nodig is voor een nieuwe baan? Neem dan altijd contact op met het UWV. Een arbeidsdeskundige van het UWV kan je over deze scholingsmogelijkheden adviseren. 
 
Ben je geïnteresseerd in een nieuwe functie en wil je daarnaast begeleiding? Neem dan contact op met een van onze intercedenten!

Interesse in het volgen van een opleiding?

Neem contact op met de intercedenten van Teamflex in jouw omgeving!

Voordelen van Teamflex

Altijd zeker van een baan, meteen aan de slag
Opleidingen en trainingen in transport en logistiek
Je bepaalt zelf hoeveel uur je wil werken

Vergelijkbare vacatures

Gerelateerde artikelen

Geen diploma? Dit zijn de jobs!
Blogs

Geen diploma? Dit zijn de jobs!

Veel organisaties kijken verder dan een diploma. Zij vinden de ervaring die je opdoet in de praktijk belangrijk. Daarnaast kijken zij of jij bepaalde vaardigheden hebt of fysiek werk kunt doen. Ook jouw persoonlijkheid en motivatie zijn belangrijk. Benieuwd in welke beroepen jij aan de slag kunt?
Hoe besteed jij jouw vakantiegeld?
Blogs

Hoe besteed jij jouw vakantiegeld?

In mei wordt het vakantiegeld weer uitbetaald. Kun jij ook niet wachten tot het op je rekening staat, zodat je meteen een vakantie kan boeken? Of gebruik je dit extraatje liever voor wat anders? Teamflex legt uit hoe het werkt, en hoe je er slim mee kunt omgaan!
Aan de slag via een uitzendbureau
Blogs

Aan de slag via een uitzendbureau

Heb je nog niet helder welk beroep je in de toekomst wilt uitoefenen? Of wil jij je nog niet binden aan een organisatie? Ga dan werken voor een uitzendbureau.
Hoe werk je aan je persoonlijke groei en ontwikkeling
Blogs

Hoe werk je aan je persoonlijke groei en ontwikkeling

Zelfontplooiing, persoonlijke groei of persoonlijke ontwikkeling, jezelf ontwikkelen is erg belangrijk voor je privéleven en op de werkvloer. Hoe leer je jouw kwaliteiten nog beter benutten en hoe werk je aan je valkuilen?
Wat staat er op mijn loonstrook?
Blogs

Wat staat er op mijn loonstrook?

Of je nu via een directe werkgever werkt, of bij een uitzendbureau, je ontvangt altijd een loonstrook. Het bedrag onderaan de streep, wat je op je rekening gestort krijgt, is jouw nettoloon. Maar, wat wordt er nu allemaal ingehouden van je brutoloon? Teamflex legt het uit!
5 tips voor een goede eerste indruk met jouw CV!
Blogs

5 tips voor een goede eerste indruk met jouw CV!

In minder dan 5 minuten word je beoordeeld op je CV. Dat betekent dat je vanaf de eerste seconde al op moet vallen!