Menu

Aan de slag via een uitzendbureau

  • Blogs
  • Aan de slag via een uitzendbureau

Bij Teamflex hebben wij een ruim aanbod aan functies en opdrachtgevers. Als kandidaat kan jij veel uitproberen om te kijken of het beroep wat je uitvoert ook iets voor jou is! Benieuwd waarom werken voor een uitzendbureau ideaal is? Lees dan deze blog.

Het kost géén geld om te werken voor een uitzendbureau
Een van die verhalen is dat het je geld kost om voor een uitzendbureau te werken. Maar hoe werkt het dan wel? Nou, het uitzendbureau berekent een tarief door aan je opdrachtgever. Dus niet op jouw salaris. De opdrachtgever besluit ook of jouw salaris via de uitzendkracht CAO loopt of die van de branche waarin je werkt.
 
Bepaal je eigen rooster
Ben je op zoek naar een bijbaan naast je studie of vakantiewerk? Dan kun jij via de ons jouw beschikbaarheid doorgeven, waardoor jij dus bepaalt op welke dagen je wel en niet wilt werken. Op zoek naar een vaste bijbaan, parttime of fulltimebaan? Dan kun je tijdens het kennismakingsgesprek jouw voorkeurdagen doorgeven. Dan kunnen wij hier rekening mee houden tijdens de zoektocht naar jouw volgende baan. Wil je bijvoorbeeld voor 3 maanden werken omdat je een periode tussen jouw studies wil opvangen met werken? Dat kan! Of ben je 3 dagen per week beschikbaar en houd je van afwisseling? Via Teamflex kan het!

Ervaring opdoen bij verschillende bedrijven in verschillende branches
Weet jij nog niet precies wat je leuk vindt? Of heb je al wel een idee, maar weet je nog niet of je in een groot of klein bedrijf wil werken, nationaal of internationaal etc. Via PDZ kan je werkervaring opdoen bij verschillende bedrijven in jouw buurt. Door bij verschillende werkgevers aan de slag te gaan kom jij erachter waar je interesses liggen en welke branche jou het meest aanspreekt. Je kunt heel veel verschillende functies uitproberen. Al die verschillende ervaringen kunnen jou helpen bij bijvoorbeeld het maken van een goede studiekeuze.

Makkelijk opzeggen
Of je nu voor een paar maanden aan de slag gaat of voor een vaste periode, het is flexibele arbeid. Dat is handig om in te vullen voor tijdelijke periodes. Bijvoorbeeld als je van plan bent om te gaan reizen en nog pakweg twee maanden spaargeld nodig hebt, maar ook als je parttime wilt bijverdienen omdat je aan het bijscholen bent. Als je liever een vaste baan wilt, dan heb je als bijkomend voordeel dat je niet na een maand al hoeft te beslissen voor een langere periode, want je hoeft niet te tekenen voor een (half)jaar contract.

Groot netwerk
Als uitzendbureau beschikken we over een groot bedrijvennetwerk. Hiermee bieden we je de mogelijkheid met veel bedrijven en mensen in contact te komen. Zo’n groot bedrijvennetwerk komt mooi van pas, bovendien zien werkgevers uitzendbureaus als ideale mogelijkheid om potentiele vaste medewerkers te vinden en uit te proberen. Je hebt sneller een ingang bij een bedrijf dan een iemand die alleen rechtstreeks op contract wil.

Welke rechten heb je als uitzendkracht?
Als uitzendkracht heb je op meerdere vlakken dezelfde rechten als een vaste medewerker. Wij zijn aangesloten bij de ABU (de Algemene Bond voor Uitzendondernemingen). Door een samenwerking aan te gaan met een bij ABU aangesloten uitzendbureau, weet je dat alles prima in orde is. Dus of je nu productiemedewerker, administratief medewerker of marketeer bent: als uitzendkracht verdien je net zoveel als een vaste medewerker.

Passende begeleiding
Bij Teamflex vinden wij persoonlijke groei erg belangrijk. Zo investeren wij in jouw opleidingen zodat jij kan doorgroeien in het werk wat je leuk vindt. Daarnaast spreken wij elkaar vaak tijdens tussentijdse evaluaties waar wij jouw doelen en wensen worden meegenomen in het gesprek. Een van de middelen die wij inzetten is de mogelijkheid om gratis een klein assessment te maken waaruit een gedragsprofiel naar voren komt. We bespreken tijdens een intakegesprek dit profiel en kijken hierdoor op een andere manier naar de kwaliteiten van de kandidaat en proberen zo mee te denken over wat voor soort baan er bij iemand zou passen.

Scholingsbudget aanvragen
Bij Teamflex hebben wij elk jaar scholingsvouchers tot onze beschikking. Ben jij geïnteresseerd in het door ontwikkelen maar heb jij deze skills nog niet? Informeer bij ons over welke opleidingen wij voor jou hebben. Ook hebben veel gemeentes een scholingsbudget beschikbaar voor opleidingen. UWV biedt zo’n budget aan; ieder jaar kun je je aanmelden voor een opleidingsvoucher van 2500 euro. Naast deze vouchers kan het UWV helpen om een cursus of (bij)scholing te betalen die noodzakelijk is om ander werk te vinden. Denk je er dus aan om een cursus of opleiding te gaan volgen die nodig is voor een nieuwe baan? Neem dan altijd contact op met het UWV. Een arbeidsdeskundige van het UWV kan je over deze scholingsmogelijkheden adviseren.
 
Ben jij geïnteresseerd in een nieuwe functie? Neem dan contact op met een van onze intercedenten!

Interesse in het volgen van een opleiding?

Neem contact op met de intercedenten van Teamflex in jouw omgeving!

Voordelen van Teamflex

Altijd zeker van een baan, meteen aan de slag
Opleidingen en trainingen in transport en logistiek
Je bepaalt zelf hoeveel uur je wil werken

Vergelijkbare vacatures

Gerelateerde artikelen

Geen diploma? Dit zijn de jobs!
Blogs

Geen diploma? Dit zijn de jobs!

Veel organisaties kijken verder dan een diploma. Zij vinden de ervaring die je opdoet in de praktijk belangrijk. Daarnaast kijken zij of jij bepaalde vaardigheden hebt of fysiek werk kunt doen. Ook jouw persoonlijkheid en motivatie zijn belangrijk. Benieuwd in welke beroepen jij aan de slag kunt?
Hoe besteed jij jouw vakantiegeld?
Blogs

Hoe besteed jij jouw vakantiegeld?

In mei wordt het vakantiegeld weer uitbetaald. Kun jij ook niet wachten tot het op je rekening staat, zodat je meteen een vakantie kan boeken? Of gebruik je dit extraatje liever voor wat anders? Teamflex legt uit hoe het werkt, en hoe je er slim mee kunt omgaan!
Doorgroeien op de werkvloer
Blogs

Doorgroeien op de werkvloer

Persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden zijn de belangrijkste drijfveren op de werkvloer. Alleen een goed salaris maakt niet langer gelukkig, je wilt blijven leren. Daarom geeft Teamflex je tips voor persoonlijke groei op de werkvloer!
Hoe werk je aan je persoonlijke groei en ontwikkeling
Blogs

Hoe werk je aan je persoonlijke groei en ontwikkeling

Zelfontplooiing, persoonlijke groei of persoonlijke ontwikkeling, jezelf ontwikkelen is erg belangrijk voor je privéleven en op de werkvloer. Hoe leer je jouw kwaliteiten nog beter benutten en hoe werk je aan je valkuilen?
Wat staat er op mijn loonstrook?
Blogs

Wat staat er op mijn loonstrook?

Of je nu via een directe werkgever werkt, of bij een uitzendbureau, je ontvangt altijd een loonstrook. Het bedrag onderaan de streep, wat je op je rekening gestort krijgt, is jouw nettoloon. Maar, wat wordt er nu allemaal ingehouden van je brutoloon? Teamflex legt het uit!
5 tips voor een goede eerste indruk met jouw CV!
Blogs

5 tips voor een goede eerste indruk met jouw CV!

In minder dan 5 minuten word je beoordeeld op je CV. Dat betekent dat je vanaf de eerste seconde al op moet vallen!