Menu

5 tips voor een goede eerste indruk met jouw CV!

  • Blogs
  • 5 tips voor een goede eerste indruk met jouw CV!

In minder dan 5 minuten word je beoordeeld op je CV. Dat betekent dat je vanaf de eerste seconde al op moet vallen!

Er zijn talloze manieren om gelijk in die vijf minuten te laten zien wie je bent. Zet bijvoorbeeld je belangrijkste eigenschappen bovenaan en zorg ervoor dat je clichés zoveel mogelijk vermijd. HR managers willen inhoud en praktische voorbeelden: laat je werkervaring dus voor zich spreken! Maak je CV niet langer dan maximaal drie A4-tjes, in vijf minuten kom je ook niet verder dan dat. Ook is het belangrijk om je meest recente ervaring en/of opleiding bovenaan het overzicht te verwerken. Benadruk daarbij wat jouw meerwaarde was voor de afdeling, het team of het project waar je aan heb gewerkt. Houd je stijl simpel, netjes en overzichtelijk zodat je CV gemakkelijk gescand kan worden.

1. Zorg voor een goede opmaak! Een rommelig CV is niet alleen onprofessioneel, maar kan ook niet snel gescand worden. Houd het simpel, overzichtelijk en zorg voor een net lettertype zoals Arial, Calibri of Verdana om een verzorgde indruk te maken.

2. Plaats een foto van jezelf. Natuurlijk geen feestfoto of vakantiekiekje. Ook geen foto waar je jezelf uitgeknipt hebt en er nog een schouder te zien is van iemand anders. Een mooie pasfoto of een andere foto waarop je gezicht goed te zien is, is beter. Denk er wel aan dat de foto laat zien wat voor persoon jij bent. Een pasfoto voor je rijbewijs waarbij je niet mag lachen, terwijl je eigenlijk een heel vrolijk iemand bent, is bijvoorbeeld geen goede combinatie.

3. Zeg direct wie je bent! Dit kun je doen door een korte profiel schets bovenaan je CV te plaatsen. In een paar regels leg je uit wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dat valt lekker op!

4. Houd het bij relevante informatie. Zet je meest recente opleidingen en werkervaring altijd bovenaan. Probeer een beknopte omschrijving te geven van het werk dat je binnen een functie hebt gedaan. Houd het echter wel relevant, voor iemand van 20 kan een bijbaan of zomerbaantje nog handig zijn om te vermelden, als je 30 of 40 bent moet je laten zien wat je verder gedaan hebt.

5. Maak een cv niet te lang, maximaal drie A4'tjes. Bijbanen kun je schrappen als je er betere ervaring voor in de plaats kunt zetten. Geef alleen toelichting op de banen van de laatste vijf tot tien jaar, maar noem wel al je werkervaring om te voorkomen dat je een gat op je cv krijgt.

Interesse in het volgen van een opleiding?

Neem contact op met de intercedenten van Teamflex in jouw omgeving!

Voordelen van Teamflex

Altijd zeker van een baan, meteen aan de slag
Opleidingen en trainingen in transport en logistiek
Je bepaalt zelf hoeveel uur je wil werken

Vergelijkbare vacatures

Gerelateerde artikelen

Geen diploma? Dit zijn de jobs!
Blogs

Geen diploma? Dit zijn de jobs!

Veel organisaties kijken verder dan een diploma. Zij vinden de ervaring die je opdoet in de praktijk belangrijk. Daarnaast kijken zij of jij bepaalde vaardigheden hebt of fysiek werk kunt doen. Ook jouw persoonlijkheid en motivatie zijn belangrijk. Benieuwd in welke beroepen jij aan de slag kunt?
Hoe besteed jij jouw vakantiegeld?
Blogs

Hoe besteed jij jouw vakantiegeld?

In mei wordt het vakantiegeld weer uitbetaald. Kun jij ook niet wachten tot het op je rekening staat, zodat je meteen een vakantie kan boeken? Of gebruik je dit extraatje liever voor wat anders? Teamflex legt uit hoe het werkt, en hoe je er slim mee kunt omgaan!
Doorgroeien op de werkvloer
Blogs

Doorgroeien op de werkvloer

Persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden zijn de belangrijkste drijfveren op de werkvloer. Alleen een goed salaris maakt niet langer gelukkig, je wilt blijven leren. Daarom geeft Teamflex je tips voor persoonlijke groei op de werkvloer!
Aan de slag via een uitzendbureau
Blogs

Aan de slag via een uitzendbureau

Heb je nog niet helder welk beroep je in de toekomst wilt uitoefenen? Of wil jij je nog niet binden aan een organisatie? Ga dan werken voor een uitzendbureau.
Hoe werk je aan je persoonlijke groei en ontwikkeling
Blogs

Hoe werk je aan je persoonlijke groei en ontwikkeling

Zelfontplooiing, persoonlijke groei of persoonlijke ontwikkeling, jezelf ontwikkelen is erg belangrijk voor je privéleven en op de werkvloer. Hoe leer je jouw kwaliteiten nog beter benutten en hoe werk je aan je valkuilen?
Wat staat er op mijn loonstrook?
Blogs

Wat staat er op mijn loonstrook?

Of je nu via een directe werkgever werkt, of bij een uitzendbureau, je ontvangt altijd een loonstrook. Het bedrag onderaan de streep, wat je op je rekening gestort krijgt, is jouw nettoloon. Maar, wat wordt er nu allemaal ingehouden van je brutoloon? Teamflex legt het uit!