Beroepschauffeurs zijn volgens Europese regelgeving verplicht om iedere vijf jaar tenminste 35 uur nascholing te volgen. Deze verplichting geldt voor het beroepsmatig besturen van alle voertuigen waarvoor een rijbewijs C, C1, CE, C1E, D, D1, DE, D1E vereist is. Indien de chauffeur aan zijn nascholingsplicht heeft voldaan, komt er een zogeheten Code 95-vermelding op het rijbewijs. Deze wordt achter de voertuigcategorie geplaatst. De Code 95 vervangt het oude chauffeursdiploma en is vijf jaar geldig.

De Europese Richtlijn die vaststelt wat de Code 95 inhoudt, geldt voor alle beroepschauffeurs uit de Europese Unie, maar ook voor beroepschauffeurs die in de Europese Unie werkzaam zijn. Er zijn uitzonderingen voor deze verplichting, zoals bijvoorbeeld voor chauffeurs van militair materieel of brandweerwagens. Een volledig overzicht van de vrijstellingen voor de Code 95 is te vinden op de website van ILT.

Code 95 behalen

Om Code 95 te kunnen halen, dient u tenminste 7 uren te besteden aan een praktijkcursus. Voor de overige 28 uren kunt u zelf een keuze maken uit ons aanbod van Code 95 (theorie)cursussen. Teamflex Opleidingen biedt verschillende code 95 cursussen aan. Deze cursussen worden op verschillende locaties door heel Nederland of in company georganiseerd. Meer informatie over code 95 behalen? Neem contact op met Teamflex opleidingen via 088-0011008 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Website vormgeving en bouw door Zuurstof - Bureau voor marketing en communicatie