Wat is code 95?

Ben jij werkzaam als vrachtwagenchauffeur? Met de code 95 toon je aan dat je vakbekwaam bent. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs (met een einddatum) die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code 95 is gedurende 5 jaar geldig. 

Code 95 behouden

Om code 95 te behouden moet de chauffeur na 5 jaar opnieuw 35 uur aan nascholing volgen. De chauffeur staat vrij zijn eigen modules uit te kiezen om aan die 35 uur te komen. De enige eisen zijn dat minimaal 7 uur uit praktijk moet bestaan en alle cursussen/opleidingen CCV-gecertificeerd zijn.

Code 95 en Rijbewijs C

Alle houders van een rijbewijs C, afgegeven vóór 10 september 2009, krijgen in hun eerste periode van verplichte nascholing geen vijf, maar zeven jaar de tijd om aan de nascholing eis van 35 uur te voldoen. Dit betekent dat u uiterlijk op 10 september 2016 een geldige code vakbekwaamheid op het rijbewijs moet hebben. Deze geldt dan tot 10 september 2021.

Teamflex en code 95

Ga jij voor Teamflex aan de slag? Dan kun je na 2 maanden al in aanmerking komen voor de eerste 14 uur nascholing. Afhankelijk van jouw werkplek en ambities stellen wij samen met jou en de opdrachtgever een nascholingsplan op. Aankomend chauffeurs die via Teamflex de chauffeursopleiding doen volgen uiteraard automatisch de basiskwalificatie Code 95.

Meer informatie

Code 95 teamflex

Nieuwste vacatures

Intercedent
Kantoorfuncties MBO / HBO
40 uur
Utrecht
Warehouse medewerker fulltime / parttime
Logistiek
Flexibel - in overleg
Eindhoven
Chauffeur CE stukgoed nat / int
Transport
40 uur, Flexibel - in overleg
Hoorn
Grondwerkers
Grond- Weg- en Waterbouw
40 uur
Amsterdam
Logistiek planner
Logistiek, Kantoorfuncties MBO / HBO
40 uur
Amsterdam
Avondchauffeur luchtvracht rijbewijs CE
Transport
40 uur
Schiphol
Vrachtwagenmonteur
Bouw / Techniek
40 uur
Castricum
Rangeerder rijbewijs CE
Transport
40 uur
Amsterdam
Alle vacatures
Website vormgeving en bouw door Zuurstof - Bureau voor marketing en communicatie