Over code 95

Ben jij werkzaam als vrachtwagenchauffeur? Met de code 95 toon je aan dat je vakbekwaam bent. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs (met een einddatum) die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. Deze code is vijf jaar geldig.

Rijbewijs C

Alle houders van een rijbewijs C, afgegeven vóór 10 september 2009, krijgen in hun eerste periode van verplichte nascholing geen vijf, maar zeven jaar de tijd om aan de nascholing eis van 35 uur te voldoen. Dit betekent dat u uiterlijk op 10 september 2016 een geldige code vakbekwaamheid op het rijbewijs moet hebben. Deze geldt dan tot 10 september 2021.

Klik hier voor alle spelregels omtrent de nascholing (code 95 behouden) en basiskwalificatie (code 95 behalen)

Teamflex en code 95

Ga jij voor Teamflex aan de slag? Dan kun je na 2 maanden al in aanmerking komen voor de eerste 14 uur nascholing. Afhankelijk van jouw werkplek en ambities stellen wij samen met jou en de opdrachtgever een nascholingsplan op. Aankomend chauffeurs die via Teamflex de chauffeursopleiding doen volgen uiteraard automatisch de basiskwalificatie Code 95.

Nieuwste vacatures

Chauffeur C koeltransport
40 uur/wk
MBO
Barendrecht
Vrachtwagenchauffeur rijbewijs C weekenden
20 uur/wk
LBO/VMBO
Eindhoven
Verhuizer / magazijnmedewerker Alkmaar
40 uur/wk
LBO/VMBO
Alkmaar
Vrachtwagenchauffeur C/CE evenementen
40 uur/wk
MBO
Rijswijk
Chauffeur C levensmiddelen Bakwagen regio Rotterdam
40 uur/wk
MBO
Rotterdam
Nieuwe vacatures per mail
Website vormgeving en bouw door Zuurstof - Bureau voor marketing en communicatie